Når man har besluttet sig for at brygge sin egen øl, er en af de sværeste beslutning tit valg af ingredienser. For uanset hvor eksklusivt dit udstyr er, er det i sidste ende alligevel dit mix af ingredienser, der afgør, om øllet kommer til at smage godt eller ej. Det er flere måder, hvorpå man kan udvælge sit mix af forskellige ingredienser, og i artiklen her viser vi den ivrige nybegynder, hvordan man kan komme godt fra start, hvis man gerne vil lave en øl, man stolt kan stille frem til grillmaden, når man lørdag aften har svigerfamilien på besøg.

Bland dit mix selv

Man kan selvfølgelig altid blande sit mix selv, og selvom det måske lyder håbløs, når man ikke har prøvet det før, kan det faktisk godt lade sig gøre, hvis bare man samtidig lader sig inspirere af eventuelle erfaringer, der kan findes rundt omkring på internettet. Her finder man uddrag fra andre private ølbryggere, der har stået i samme situation, og som ligeledes selv ville eksperimentere med sammensætningen af de ingredienser, der giver øllet smag.

Mere almindelige mix findes også på nettet, hvis man bare gerne vil lave en øl, der faktisk med sikkerhed kan drikkes.

Vælg en færdigblandet løsning

Er man ikke så eksperimenterende selv, kan man også vælge en løsning, hvor ingredienserne allerede på forhånd er blandet. Disse blandinger er udvalgt af folk, der ved, hvad de taler om – og man kan således være sikker på, at øllet ikke er helt udrikkeligt. Det er også den nemme løsning, hvis man egentlig bare gerne vil i gang med sin nye hobby og egentlig ikke går voldsomt meget op i, hvad der bliver puttet ned i den gærende kedel.

Køb all-grain kit her. Hvis du ikke kan vente med at komme i gang. Så er du også sikker på, at du ikke har glemt noget i processen.