Mange ølentusiaster tager til ølsmagninger, de besøger små, lokale bryggerier, de rejser for at prøve den lokale øl, og de strækker sig generelt langt for at prøve noget nyt og unikt. Jeg betegner også mig selv som ølentusiast, men jeg har valgt at gå en anden vej, nemlig ved at brygge min egen øl.

Der er de undergærede øl

Den undergærede øl er den øltype, de fleste kender her i landet. Det er øltyper som pilsner og lager, og især den første er en øltype, som danskerne og jeg selv inklusiv holder meget af. Den øltype brygger jeg rigtig meget af, for den får altid ben at gå på hjemme hos mig. Samtidig er den generelt nem at brygge. Så er du nybegynder, så er undergærede øl et godt sted at starte. Jeg ville også, hvis jeg var dig, vælge et Brewster anlæg til at brygge det på, for det hjælper med at holde gæren og dermed øllet stabilt. Det bryganlæg, som jeg foretrækker, er som sagt Brewster, og det fås sammen med alt andet, du har brug for, hos hjemmebryggeren.dk.

Der er også de overgærede øl 

Det er de øltyper, der gærer meget hurtigt, og hvor der dannes et lag af skum på toppen. Her kan du med succes overveje at lade øllet færdiggære på flaske for et bedre resultat. Ales og portere hører til denne type, og de kendetegnes ofte ved en tydeligere smag af malt. Det er af mange betegnet som en mere besværlig øl at brygge, men jeg kan sige, at med et Brewster bryganlæg, så kan du sagtens give dig i kast med denne type af ølbrygning uden problemer. Det har elektronik, der hjælper med at styre alle processerne, så du ikke får problemer undervejs og ender med noget, der er udrikkeligt. Det er derfor bare at komme i gang med en sjov hobby.